Viborg vandtårn

Viborgs gamle, gule vandtårn er forsvundet i en ny udgave at tegningerne til den kommende regionsrådssal. Det undrer flere politikere.

Vandtårn i Viborg forsvundet

17. jan. 2006 Der er opstået splid om det gamle, gule vandtårn i Viborg. Vandtårnet ved amtsgården i Viborg er nemlig fjernet fra en DVD-animation, der blev præsenteret ved første spadestik til den nye regionsrådssal. Det skal give plads til den nye regionsrådssal og flere regionsrådsbygninger i Viborg. Men i vinderprojektet, som amtet har godkendt, var det gamle vandtårn ellers fint indplaceret i harmoni med regionsrådssalen. Derfor var Ove Kent Jørgensen, medlem af Viborg Amtsråd for Dansk Folkeparti, meget forundret, da amtsrådet i efteråret var med til første spadestik. Ove Kent Jørgensen mener ikke, arkitekterne selv har fundet på at fjerne vandtårnet fra tegningerne. Det er ikke noget amtet har bedt om, siger Ove Kent Jørgensen, der ikke vil gisne om, hvem det så kan være. Ifølge Ove Kent Jørgensen vil det koste 10 mio. kr. at fjerne vandtårnet. Der er i øjeblikket en underskriftsindsamling i gang til bevarelse af det gamle vandtårn i Viborg.

Uvis skæbne for vandtårn>/H3>

18. jan. 2006 Viborg amt har skriftligt bedt Viborg kommune om at fjerne det gamle gule vandtårn i byen, hvis Region Midtjylland får brug for at bygge mere nyt ved siden af den kommende regionsrådsal. Det bekræfter Viborg Kommune nu efter den senere tids spekulationer om vandtårnets fremtid. Vandtårnets skæbne bliver beseglet i Viborg Byråd, og det sker inden sommerferien, oplyser borgmester Johannes Steensgaard. Han får får i morgen overrakt 2.500 underskrifter, der kræver det gamle vandtårn bevaret.

Tilbage